Pedagogisk Psykologi | Viktigt att skapa trygghet för barn och unga på flykt
22280
post-template-default,single,single-post,postid-22280,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Viktigt att skapa trygghet för barn och unga på flykt

Skärmavbild 2016-08-25 kl. 10.43.24Igår hade Umeå Tidning en artikel som uppmärksammade skriften ”Möta barn på flykt” och vårt arbete med traumamedvetet bemötande.

På grund av bland annat krig, förföljelse eller fattigdom befinner sig omkring 30 miljoner barn på flykt i världen. Många av dem har fruktansvärda erfarenheter. Några av dem kommer hit. Erik Rova har erfarenhet av att utbilda bland annat gode män, skol- och boendepersonal. Människor som kommer i kontakt med nyanlända. Han berättar att det finns mycket personal som är väldigt duktiga och engagerade, men som saknar erfarenhet, och det finns en stor oro för att göra fel. Då uppstår risken att man blir för passiv, menar han.
– Vi brukar prata mycket om traumamedvetet bemötande/omsorg, där vi utgår från tre behov; Trygghet, positiva relationer och hjälp att reglera våra känslor.

”Möta barn på flykt” kan du ladda ned från:
http://unicef-porthos-production.s3.amazonaws.com/unicef-mo…

Hela numret av Umeå Tidning kan du läsa på: http://www.umeatidning.se/…/tidnin…/utark2016/UMEAT_3416.pdf