Välkommen till årets första nyhetsbrev från Pedagogisk Psykologi.
Logo

Bättre möjligheter för elever att nå kunskapskraven, tips för att hjälpa personer med NPF hantera starka känslor och forskning om hjärnträning

Välkommen till årets första nyhetsbrev från Pedagogisk Psykologi! Här samlar vi nyheter, artiklar, hemsidor och forskning som intresserar och inspirerar oss. Hoppas du hittar något som är användbart för dig!

 

Vi är fem psykologer som jobbar i skola och förskola. Om du söker handledning, vill boka en föreläsning, eller bolla ideér om andra spännande projekt, hör gärna av dig till Erik Rova på erik@rovasjogren.se, 070-23 63 200 eller surfa in på www.pedagogiskpsykologi.se

Ny utredning om elevhälsa med mera

Utredning

Efter fyra år av utredningar presenterades till sist denna utredning om aktivt stöd, elevhälsoarbete och stärkt utbildning för elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Utbildning

För ett par veckor sedan påbörjade Anton, Erik och Carin ett nytt uppdrag med med elevhälsan i Umeå kommun.

 

Webbplats

Känslogrejen.se har som syfte att bidra till ökad självkännedom och mer meningsfulla relationer för personer med NPF.

 

Blogginlägg

Så kallad hjärnträning (brain training) är ett omdebatterat ämne. Aaron Seitz, professor i psykologi, sammanfattar forskningsläget så här...

 

Forskning

En bra relation till sin lärare i skolan kan vara viktigare än bra kamratrelationer för den psykiska hälsan som ung vuxen, visar en ny studie.

 

Webbplats

Psykologiguiden lanserade för en tid sedan denna nya hemsida som riktar sig till ungdomar i åldern 13-19 år. Full med råd och tips, av legitimerade psykologer, utifrån ungdomarnas egna frågor.

En gräddfil är inte en hållbar lösning

Maria Wiman ger sina tankar kring varför en crash course i pedagogik inte är lösningen på lärarbristen i Sverige – att bli lärare måste få ta tid, skriver hon.

 

Kommande

Pedagogiskt Ledarskap 2021

Efter månader av intensiv planering börjar bitarna falla på plats för årets upplaga av utbildningsdagen Pedagogiskt Ledarskap. Håll utkik efter mer information i våra sociala kanaler inom kort...

Inkluderingskritiker ignorerar ofta merparten av forskningen, skriver specialpedagog Jens Jörnborn – och ger Isak Skogstads senaste debattutspel i frågan underkänt.

 

Kontakta oss

Det här nyhetsbrevet produceras av Rova & Sjögren Psykologi, ett kunskapsföretag i Umeå. Vi arbetar över hela landet med handledning, utbildning, utredning och skolutveckling, både digitalt och på plats.

 

Klicka här för att läsa mer på vår hemsida om de olika utbildningar, föreläsningar och psykologtjänster vi erbjuder! 

 

Erik Rova – erik@pedagogiskpsykologi.se – 070-23 63 200
Anton Sjögren – anton@pedagogiskpsykologi.se – 073-03 01 337
Veronika Älvhalla – veronika@rovasjogren.se
David Franzén – david@rovasjogren.se
Carin Lindgren – carin@rovasjogren.se

Följ oss gärna i sociala medier

facebook
 
instagram
 
spotify
 
linkedin
 
youtube

PS: Inom kort släpps nya avsnitt av vår podcast Pedagogisk Psykologi. Prenumerera idag via Spotify eller Apple Podcasts.

 

Om du vill avprenumerera på nyhetsbrevet, klicka här. 

Rova & Sjögren Psykologi AB, Västra Norrlandsgatan 27, 903 29 Umeå.